• Bulancak booked.net
    +28°C

Ticari Vize Hizmeti

Almanya Başkonsolosluğu Vize Hizmetleri



ALMANYA FEDERAL CUMHURİYETİ BAŞKONSOLOSLUĞU

VİZE İÇİN GEREKLİ BELGELERİN LİSTESİ
Vize Schengen vizesi olarak verilecektir. 19.06.1990 tarihli Schengen Anlaşması gereğince Almanya’nın yanı sıra anlaşmaya dahil diğer ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz. Ziyaretinizin asıl maksadının Almanya’da olması halinde İzmir Konsolosluğu size sadece 1 vize verebilecektir. Vize başvurunuz esnasında esas olarak aşağıdaki belgeleri ibraz etmelisiniz.
TÜCCAR VE TEMSİLE YETKİLİ KİŞİNİN TİCARİ VİZE EVRAKLARI
PASAPORT – Vize başvurusunda en az 1 yıl geçerlilik süreli, İmzalı (Pasaportun geçerlilik süresi, Talep edilen vize tarihi bitimini en az 3 ay aşmalıdır.)
► 3 VESİKALIK FOTOĞRAF ( 6 Aydan Eski Olmayan, Arka Planı Açık Renkli )
► VİZE TALEP FORMU – Eksiksiz Almanca Doldurulmuş Ve İmzalı (Form, BULANCAK TSO’ dan Temin Edilebilir.)
► TİCARET ODASI KAYIT SURETİ ...(Oda Sicil Servisinden alınır.)
► VİZE REFERANS BELGESİ ...(Oda Sicil Servisinden alınır.)
► VERGİ LEVHASI ...( NOTER TASTİKLİ FOTOKOPİ )
► İMZA SİRKÜLERİ ...( ASIL+ FOTOKOPİ )
► TİCARET SİCİL GAZETESİ ...( ASIL+ FOTOKOPİ – Kuruluş ve En Son Gazete)
► OTEL REZERVASYONU UÇUŞ PROGRAMI
► SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI VE ACİL TIBBİ NAKİL SİGORTASI (Asgari Kapsam 30.000.-EURO, Talep edilen tüm vize süresi boyunca ve tüm Şengen Ülkelerinde geçerli olmalı, Şengen Ülkelerinde şubesi veya temsilcisi olan sigorta şirketinden)
► DAVETİYE, Almanya’dan, İş Görüşmesi’ne Çağıran Ticari Davet Yazısı+Fotokopisi. (Bu davet yazısı İzmir Konsolosluğun 0232-488 88 86 numarasına, Almanya’dan fakslanmalıdır. Sadece ticari vizelere aracı olabilmemiz nedeniyle, davetiye evinde misafir edici nitelikte olmamalıdır. Ziyaret, turistik kapsamında olursa kendiniz başvurmalısınız.)
► DİLEKÇE, Şirketinizin antetli kağıdına, Şirket Yetkiliniz tarafından, gidecek olan kişinin Şirketteki görevi, iş seyahatinizin amacı ve masrafların kimin tarafından karşılayacağına dair taahhütname (Başlık - Almanya Başkonsolosluğuna / İzmir; Yetkili Tarafından imzalı+kaşeli)
► Gelir Durumunuzu Destekleyici Evraklar (Banka Hesabı, Kredi kartları, Tapu, Araç Ruhsat Fotokopisi vb.) KONSOLOSLUK VİZE ÜCRETİ : 35 EURO
VİZE İÇİN ÖNEMLİ NOTLAR
► Ziyaretiniz için Almanya Konsolosluğuna bildirilen gümrük kapısından ( Şehir ) giriş yapmanız gerekmektedir. Gidişinizde bir değişiklik olması durumunda Konsolosluğa mutlak bilgi verilmelidir. Başka bir Schengen Ülkesine gidecekseniz Almanya’dan değil, o ülke konsolosluğuna başvurmalısınız. Bu şartlara uyulmadığı takdirde, bir dahaki başvurunuzda Almanya’ya vize alamama durumuyla karşılaşabilirsiniz.
► Daha önce hiç Almanya vizesi almamış, en son aldığınız Almanya vize tarihi 5 yılı geçmiş, yeni şirket kuran veya bir şirkete yeni ortak olan Üyelerimizin, İzmir Konsolosluğa mutlaka görüşmeye gitmeleri gerekmektedir.
► Ailenizi de götürmek isterseniz, turistik vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Bu başvurular, konsolosluğa Şahsen yapılmaktadır. Turistik Başvurularınız için Pazartesi’den Perşembe’ye Saat 14:00-16:30 arası Randevu alabileceğiniz telefon numarası: 0232-488 88 88
► Vize ücretleri, Başkonsolosluğa sadece euro olarak ödenmektedir. GİRESUN İli, İzmir Başkonsolosluğundan vize başvurusu yapmaktadır.
► Başkonsolosluk, ek olarak başka belgeleri isteme hakkını saklı tutmaktadır. Ayrıca istenen tüm belgelerin ibrazı halinde de, vize talebi reddedilebilir. Lütfen Başkonsolosluğa tüm belgelerin, daha sonra geri verilecek olan asılları ile birlikte fotokopilerinin (Bunlar Başkonsoloslukta kalacaktır) sunulması gerektiğini nazari itibara alınız.